Най-добрият китайски състезател Дин Дзюнхуей изоставаше с 0:3, но стигна до успех с 4:3 фрейма срещу Нийл Робъртсън на финала на заключителния турнир от снукър сериите Players Tour Championship в Голуей, Ирландия. Австралиецът беше близо до победата, но 25-годишният Дин спечели четири поредни партии, с което си осигури шестата ранкинг титла в кариерата. Това е първи триумф за Дзюнхуей от 13 месеца насам, като той си заслужи и чек за 100 000 паунда.

Робъртсън пропусна да спечели седмата си ранкинг титла, като за втори пореден сезон губи финала в Голуей. Последната титла на австралиеца е от World Open през 2010 година. За достигането си до финала Робъртсън все пак си заработи 40 000 паунда от наградния фонд.

Дзюнхуей получи пръв шанс в откриващата партия, но излезе от позиция при 41 точки. Робъртсън отговори с брейк от 88 точки, след което направи резултата 2:0 в своя полза след серия от 58 точки. В третата част имаше грешки, а китаецът направи брейк от 51 точки. Той обаче пропусна червена топка и бе наказан за това със серия от 60 точки на световния шампион от 2010 година.

Обратът на Дзюнхуей започна в четвъртия фрейм, когато той се прояви със серии от 52 и 70 точки. В петата партия китаецът реализира и сенчъри брейк от 130 точки, намалявайки пасива си на 2:3. Робъртсън имаше чудесен шанс да затвори мача в шестия фрейм, но излезе от позиция и брейкът му приключи на 44 точки. Последва размяна на сейфти удари и в крайна сметка след игра по цветните топки Дин изравни – 3:3. В решаващата партия австралиецът сгреши дълга червена, а Дзюнхуей не се поколеба и с брейк от 98 точки стигна до пълния обрат и победата в Големия финал на снукър сериите Players Tour Championship./БЛИЦ