Двама от младите колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" бяха повикани в националния юношески отбор на България. Николай Генов и Адриян Беев закономерно бяха повикани от селекционера на държавния ни тим Тодор Ангелов и заминаха за подготвителен лагер в Белгия. Повиквателните за 16-годишните пловдивчани дойдоха след отличното им представяния през последните няколко месеца в държавния и международния календар на Българския колоездачен съюз.

Генов блесна с шампионски титли на държавно лично-отборно първенство на шосе за юноши в Казанлък преди седмица. Талантът от Пловдив кара като лъв и безапелационно финишира първи по тежкото трасе, с време от 0.14.19.82. Веднага след него се нареди съотборникът му от "Цар Симеон 1898" Адриян Беев, постигнал 0.14.51.64. В общия старт Генов беше безупречен по близо 54-километровото трасе, с много добро тактическо "бягане" той се откъсна от основната група и отново убедително изкова първото място, с цели 45 секунди аванс пред втория - Онур Татар от КК "Лястовица" - Казанлък, припомня Темпо нюз.

Генов и Беев бяха в основата и на отборната шампионска титла на "Цар Симеон 1898", като се показаха отлични тактици. Двамата заедно със съотборника Октай Мехмед "работеха" активно за отборната шампионска титла и я постигнаха повече от убедително, на 4 минути пред основните си конкуренти - отбора на "Хемус-Троян" и казанлъшкия "Лястовица", с 6.19.38. Така за близо месец, освен шампионски титли на България, Николай Генов спечели първо купа „Загорец” в Нова Загора, а после и колокритериума в столицата за купа "Димитър Котев".

Световният спортен фестивал за млади спортисти ще се проведе във Виена и Долна Австрия от 4 до 7 юли 2013, като в него участие ще вземат над 15,000 спортисти от цял свят - Европа, САЩ, Фарьорските острови, Китай и Африка.