Етър-64 - Шугър и Бъки - ЦСКА са двойките на 1/2-финалите в първенството при жените по хандбал.

"Виолетовите" завършиха редовния сезон така, както го започнаха – победно. В последния си мач възпитаничките на треньорката Йонка Генчева разбиха Шумен-98 с убедителното 36:13.

Класирането в групата преди плейофите бе ясно още преди последния кръг и той беше без значение за подреждането. Въпреки това етърки не се отпуснаха и изиграха мача в ДКС "Васил Левски" във високо темпо, като още до почивката вече водеха в резултата с 21:8. През втората част в игра влязоха и младите състезателки, като участие записаха всички 13 хандбалистки. Крайната победа дойде при 36:13 за "виолетовите".

Най-резултатна в мача бе Соня Богданова, която наниза 17 гола и гледа към голмайсторския приз в първенството, пише sport-vt. Етър-64 финишира с 10 поредни победи, като е вкарал най-много голове – 446, и е допуснал най-малко – 201. Втори е Бъки с 14 т., трети ЦСКА с 9 и четвърти Шугър със 7.

Така вече са ясни и полуфиналните двойки – Етър-64 – Шугър и Бъки – ЦСКА. В петък от 18:00 часа "виолетовите" приемат плевенчанки, съдии са М. Башев и В. Толмазов. Реваншът е в Плевен в неделя от 18 часа. Ясни са и датите за първите две финални срещи за титлата – те ще са на 18 и 20 май във Велико Търново, като после следват и две гостувания. Ще се играе до 3 победи от 5 мача. /БЛИЦ