Лъчезар Вълчев стана шампион на троен скок на европейско първенство по лека атлетика до 18 години в Йерусалим (Израел). 17-годишният българин направи най-добър резултат от 15,76 метра при шестия си опит, триумфирайки със златния медал.

Васил Русенов спечели бронзов медал в същата дисциплина. 17-годишният ни атлет завърши с 15,18 метра. И за двамата българи това са лични рекорди. На второ място завърши италианецът Николо Канавале с опит от 15,45 метра.

"Моята единствена цел беше златото. Чувството е наистина фантастично. Нямам думи да опиша това, което чувствам. Опитах да счупя рекорда на шампионата, но това не беше моят ден. Трябва да подобря скоростта си. Атмосферата тук е невероятна, публиката също. Най-хубавите спомени от състезанието в Израел ще си останат последният ми опит, всичките емоции и емоционалната публика. Обещах на моя треньор, на семейството ми и на приятелката ми да постигна това. Запазих го за последния ми скок, а надпреварата беше доста интересна", заяви Вълчев след края на финала.    

България приключи с общо три медала от шампионата в Израел. По-рано днес Пламена Чакърова се окичи с бронз в скока на дължина.