"Конфликт между федерацията, Валентин Йорданов и Гриша Ганчев няма", заяви генералният секретар на БФ Борба Валентин Савов по повод зачестилите публикации за напрежение в националния отбор в класическия стил след смяната на треньорите Братан Ценов и Стоян Добрев.

"Отборът си има старши треньор, избран от Управителния съвет, и това е Николай Гергов - поясни Савов. - А това, че някой не е съгласен с решенията на Управителния съвет е несериозно. Да, напражение има, но не и конфликт. И никой да не си прави илюзии, че треньорските промени са станали без знанието и съгласието на Гриша Ганчев. Няколко разговора имаше между него и президента на федерацията Валентин Йорданов за вземане на възможно най-доброто решение за промени след провала на световното в Дания. После Управителният съвет също подкрепи кандидатурата на Николай Гергов за нов старши треньор на националния отбор по класическа борба. А в този управленски орган са големи фигури на българската борба, чието мнение наистина тежи. Трябва да е ясно и друго - заради заслугите и подкрепата на г-н Ганчев към българската борба не можем да направим кардинални промени без консултации с него. Всякакви други твърдения са интрига на гърба на българската борба."

Генералният секретар допълни още, че промени ще има в свободния стил и при жените, но след новогодишните празници. Те ще са най-вече в персонална работа с отделните борци.

През 2009 г. националите ни при мъжете, жените, юношите, девойките и кадетите спечелиха 18 медала от световни и европейски първенства. Към тях се прибавят още 5 медала от световното по плажна борба, на което страната ни бе домакин, и състезателите ни спечелиха 2 титли./БЛИЦ