България си гарантира още един медал от Първите европейски игри, които се провеждат в Баку. Отличието също ще бъде в борбата, след като Даниел Александров в събота взе бронз в категория до 80 кг на класическия стил.
 
Елица Янкова стигна до финал в категория до 48 кг при жените. Тя преодоля последователно Еухения Бустабад Гарсия (Исп), Жаклин Шелин (Гер) и Валентина Исламова Брик (Рус), за да се изправи срещу Мария Стадник (Азер) в спор за златата. Мачът трябва да започне около 17:15 часа българско време.
 
Евелина Николова стигна до схватка за бронзово отличие в категория до 55 кг. На 1/8-финалите тя загуби от Катаржина Кравчик, но полякинята стигна до финала и изтегли българката на репежаш, където Николова се справи с Матилд Ривиер (Фр). Около 17:21 часа Евелина Николова ще се бори за третото място срещу Ирина Ологонова (Рус).
 
Тайбе Юсеин също има шанс да се окичи с бронз в категория до 60 кг. На 1/8-финалите тя надви Юлия Раткевич (Азер), но след това загуби от Мариана Шащин. Унгарката стигна до финал и изтегли Юсеин на репешажите, където българката надви Анка Петря (Рум). Около 17:42 часа Тайбе Юсеин ще спори с Оксана Херхел (Укр) за третото място.
 
Джанан Манолова се успя да стигне до схватка за медал. На 1/8-финалите в категория до 69 кг тя отстъпи на Алина Стадник Махиния. Украинката стигна до финал и изтегли българката на репешажите, където Манолова загуби от австрийката Мартина Кюнц.