Германецът Марсел Кител спечели втория етап от най-престижната колоездачна надпревара – „Тур дьо Франс”. Състезателят на Куик-Степ Флоорс финишира първи с финален спринт след 203.5 километра между Дюселдорф (Германия) и Лиеж (Белгия). В последните 100 метра Кител изобщо не се виждаше в челната група, но след великолепно извеждане от съотборниците му спечели десета етапна победа в кариерата си.

Арно Демар остана на второ място, а трети финишира Андре Грайпел, докато Марк Кавендиш се придвижи до четвъртата позиция, изпреварвайки Дилан Грьоневеген.

На около 25 км преди финала в Лиеж зрителите станаха свидетели на първата масова катастрофа на Обиколката на Франция, като сред пострадалите бе трикратният победител и актуален шампион Кристофър Фрум от Великобритания. Британецът смени велосипеда си и завърши като част от основната група с победителя във вчерашния първи етап Герейнт Томас, който триумфира в бягането по часовник под дъжда на улиците на Дюселдорф. Той запази жълтото трико с общо време от 4 часа, 53 минути и 10 секунди, а новият носител на зелената фланелка стана победителят във втори етап Марсел Кител, който е трети в генералното класиране с изоставане от 6 секунди. Пред него втори е Щефан Юнг, който е само на 5 секунди след Томас.

Дебютантът в „Тур дьо Франс” Тейлър Фини заслужи трикото за “Краля на планината”, след като спечели междинното изкачване и финишира пръв на върха.