Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежката категория Джо Фрейзър, който през 70-те години участва в епичната трилогия от битки с Мохамед Али, загуби битката с рака на черния дроб и почина на 67-годишна възраст във Филаделфия.

Именитият американец остава завинаги в историята на бокса. Именно той е първият човек, който победи Али и спечели световната титла с единодушно решение след 15-рундов мач през 1971 г. в "Медисън Скуеър Гардън". Двубоят бе наречен "Битката на века".

Али спечели 12-рундовия реванш през 1974 г. и се наложи година по-късно в 14-рундовия епичен мач във Филипините, станал популярен като "Трилъра от Манила".

Година по-късно Джо Фрейзър допусна третата си и последна загуба в кариерата си, когато на два пъти бе пращан в нокдаун от Джордж Форман преди срещата между двамата да бъде прекратена в петия рунд.

Фрейзър спечели титлата в тежката категория през 1970 г., когато победи Джими Елис още в петия рунд на мача им в "Медисън Скуеър Гардън". През 1973 г. защити шампионския пояс в първия си мач срещу далеч по-големия и по-силен Форман.

Джо Фрейзър започва кариерата си на професионалния ринг с 29 поредни победи преди да бъде повален шест пъти в нокдаун за два руда по време на мача си с Форман през 1973 г. в Кингстън (Ямайка).

През 1976 г. пракратява кариерата си, но се завръща на ринга на 37-годишна възраст през 1981 г. за един единствен мач. През последните години се беше отдал на певческа кариера в беквокалната група "Нокаутс".