Легендарният борец Александър Томов даде ексклузивно интервю за най-новия брой на вестник “ШОУ”. Един от най-големите български спортисти споделя любопитни неща от миналото си. Говори и за настоящето на борбата, работата на президента на федерацията Валентин Йорданов, раздялата със Симеон Щерев, както и какво се случва със Станка Златева. Бат`Сандо, както го наричат всички близки и приятели, повдига завесата и за времето на прехода, групировките, братята Васил и Жоро Илиеви и още...

“Най-вероятно щях да стана шофьор или най-много работник в “Кремиковци”, ако не беше борбата. Като дете нижех тютюн по тъмно, нямаше шест-пет. След това дойдох в София, а моят приятел Милчо Димитров-Пушека ме запали по борбата. Изкарах два месеца в “Кремиковци”, преди да вляза в казарма. Бях стоманолеяр. Всъщност разливчик - тези, които разливат метала във формите”, връща се назад в годините петкратният световен и петкратен европейски шампион.

“Навремето имах идея с Гриша Ганчев да направим общ клуб по борба. Поканих го да работим в екип. Идеята ни беше да основем клуб “Левски-Литекс”. Той искаше да има силна борба и даваше мило и драго затова. Каза, че ще си помисли два-три дни. После обаче ми се обади и каза, че ще прави клуб “Славия-Литекс”. Събраха се със Страхил Димчев и Ангел Бончев. И на мен обаче ми помогна, даде ми 40 хиляди лева в началото, за “Левски”, разказва още великанът.

ЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ В НОВИЯ БРОЙ НА “ШОУ”!