Представител на Гърция триумфира с приза на Българския олимпийски комитет (БОК) по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия, информираха организаторите за БЛИЦ.

Димити Нацис с кон Кавалхо беше най-добър в изпитанието за млади коне на базата “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. След него на второ място се класира Ангел Няголов с кобила Клеопатра,  третата позиция отново беше за Няголов, но с кон Гидеон. Петицата допълниха Росен Райчев с Ак Лорд Фронхоф и още един представител на Гърция – Харис Цокис с Хела Ван де Рихтер.

Наградите връчиха председателят на БОК Стефка Костадинова и вицепрезидентът на федерацията по конен спорт Крум Рашков.

Състезанието беше прекъснато за около 10 минути. Силните пориви на вятъра събориха едно от препятствията.

Международният турнир продължава днес със състезание за приз “Оптикс” и приз “Юнион Ивкони”.

Утре са изпитанията за приз “Биомет” (за млади коне) от 12,30 ч., за приз “Мерцедес-Бенц” – 14,30 ч., както и за приз “G.P. Group” от 17 ч. – квалификация за европейския шампионат за юноши.

В неделя надпреварата започва в 8,30 ч. за наградите на Българския спортен тотализатор (изпитание за млади коне), от 10,30 ч. ще е състезанието за приз “Домейн Бойар”. В 13,30 ч. - старт за Световната купа, за приз конна база “Ген. Крум Лекарски”. Последното изпитание е квалификация за европейския шампионат и за световните игри, освен това носи точки за световната ранглиста.