Илиана Раева обяви, че влиза в политиката. Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика създаде Инициативен комитет за учредяване на политическа партия „Обединена България”.

"Скъпи приятели! Днес е много специален ден за мен! Моето малко-голяма момиче Вили има рожден ден! Навърши 25 години! Гордея се с нея и много я обичам! Да ми е жива и здрава и много,много щастлива! Днес е и един много важен за мен ден, защото успях да осъществя едно мое решение, което осмислях през последните месеци и ще призная, че дълбоко вярвам, че е правилно! Със съмишленици от София, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Мездра, Силистра, Кърджали, Карнобат, Нови Искър, Смолян, Перник създадохме Инициативен комитет, който има за цел да учреди политическа партия "Обединена България", обяви Раева.

"С подробности за целите и идеите на партията ще бъдете запознати съвсем скоро. Няма да участваме на тези избори, защото моето желание беше да направим партия, подготвена не да печели избори, а да се подготви с необходимите кадри и програми да бъде полезна на страната си и гражданите на България. Не се съмнявайте, че ще ви запознаваме с всичко в детайли и ще бъдете съществена част от нас", информира още съпругата на Наско Сираков.

Повече от 70 учредители от цялата страна подкрепиха с подписа си основните принципи и цели, залегнали в приетата учредителна декларация на политическа партия „Обединена България”, а именно: „Ние, подписалите тази декларация, с ясното съзнание за дълг и отговорност към страната си, вярващи в свободата, справедливостта и частната инициатива, заявяваме нашата воля да учредим политическа партия „Обединена България” като нова, демократична, либерална политическа формация. Нашата цел е да станем водеща политическа сила и да наложим на обществото каузата: „Качеството на живот на гражданите е мяра за успеха на всяко политическо управление”.

„Целта е не само да участваме в политическия живот на България, но да се присъединим активно в местната и централна власт, да работим за парламентарно представителство чрез ефективен професионален екип”.

Инициативният комитет взе решение за откриване на подписка за набиране на членове-учредители и насрочване на Учредително събрание за образуване на политическа партия „Обединена България” (ОБ) на 22 юни 2013 г. (събота) от 11.00 ч. в Зала 1 на Национален дворец на културата (НДК), град София."

Бъдете с мен, бъдете с нас! Аз вярвам, че пътят е този!", казва още Илиана Раева.