ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Скандал за пари повиши напрежението в родния спорт. По-рано днес се появи информация, че контузеният гимнастик Райън Радков събира средства, за да се подложи на операция.

Хигургическата интервенция струва 5 хиляди долара, а пари за 17-годишния Радков вече постъпват в платформата gofundme.

„Здравейте, казвам се Раян Радков и съм на 17 години. Живея сам в България, тренирам и се състезавам за родината си! Цял живот съм живял в Канада, но след началото на пандемията се преместих в България. Както някои от вас може би знаят, след лошо падане миналата седмица ядрено-магнитният резонанс потвърди, че съм скъсал кръстни връзки и частично менискус. Здравеопазването в България не е безплатно - това е причината, поради която стартирам този gofundme. Искам да събера средства за да платя за операцията, рехабилитацията и всичко друго, необходимо за моето възстановяване“, пише в апела си Райън Радков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Часове след призива му за помощ от федерацията по гимнастика изразиха недоумение от инициативата, подчертавайки, че лечението му ще се поеме от федерацията, за което той е бил информиран веднага след травмата.

Ето реакцията на федерацията:

"От ден първи след получаване на травмата, ръководството подпомага състезателя. На разноски на централата на Райън е направен ядрено- магнитен резонанс в клиника Провита. Райън е прегледан и консултиран от  двама лекари - д-р Иванов от Спортмед и д-р Стефанов от ВМА. И двамата излязоха  със становище, че Радков ще бъде опериран след като крака му бъде напълно раздвижен. Разходите по операцията и последващата рехабилитация КАТЕГОРИЧНО ще бъдат ПОЕТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ГИМНАСТИКА, която носи отговорност за здравето на националните си състезатели. Това беше съобщено още в самото начало на Райън и неговото семейство. Лечението и възстановяването  на Райън Радков ще  протече по абсолютно същия начин, както това на Валентина Георгиева!"

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК