Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Временният министър на спорта Петър Стойчев отговори на нападките на Гриша Ганчев. Благодетелят на Литекс го критикува преди няколко дни заради напрежението около Армен Назарян. От спортното ведомство твърдяха, че заради липса на диплома Назарян не може да получава заплата като национален треньор на борците. Едва вчера (понеделник) министерството на спорта и федерацията по борба подписаха договор за финансиране. Гриша Ганчев каза преди няколко дни: “Ами това недоразумение новият министър? Казал на Армен Назарян, че не може да му дава заплата, защото нямал диплома. А той Назарян има от Русия. Какъв болен мозък трябва да си? Ако му сложа на Армен Назарян медалите на врата, ще се удави веднага в басейна.”

Ето отговора на Петър Стойчев: “Господин Ганчев е човек, който много е помогнал на българския спорт и вероятно е останал заблуден. Проблемът не е в Армен Назарян. Вчера следобед подписахме договора с федерацията по борба, всичко, което е необходимо, е направено. Армен Назарян не стои в основата на неподписването на договора. Няма такова висше образование, което може да се изкара за една година в Москва. Не знам какво има Армен Назарян, не съм виждал неговата диплома, но стигнахме до консенсус, всичко е решено, договорът е подписан.

Има наредба, която регламентира ясно и точно на какви критерии трябва да отговаря човек, за да стане национален треньор. Едно от тези изисквания е човек да има образование. Не е ли нормално човек, който отговаря за елитни спортисти, да има малко по-широк мироглед освен тренировъчната дейност. Ако този треньор не отговаря на тези изисквания, той може да бъде треньор на националния отбор, това е по избор на федерацията, няма проблем, но няма право да получава заплата от министерството. Армен Назарян в момента е треньор на националния отбор, проблем с него няма. Той е подал молба за придобиване на квалификация. Проблем не е имало и през всичките тези дни, просто се спекулираше.”