Двете тенис звезди на България Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще преминат на финансиране от министерството на спорта. Това заяви временният министър Петър Стойчев.

“Установих, че двете звезди Григор Димитров и Пиронкова нямат финансиране. Направих срещи с родителите им, разговаряхме, стигнахме до извод и взехме решение, че те заслужават да се финансират целево поради хиляди причини”, заяви Стойчев в БиТиВи.

На въпрос, дали съжалява за поетия пост заради критиките срещу него, Стойчев отговори: “Видях много неща отвътре, неща, които не знаех, но не съжалявам. Не съм бил до този момент политически обвързан, безпартиен съм. След няколко дни ще минат изборите, ще стане ясно желанието на народа. Виждам живота си близо до спорта и ще направя възможно да съм полезен на тази държава.”

“Най-логичното един министър на спорта е да поиска по-голям бюджет. Спорт става само с подкрепата на държавата. Когато се задоволят нуждите на федерациите, няма и да чуете за тези скандали. Когато няма пари, тогава излизат скандалите. Но няма нищо преднамерено от моя страна, някой да бъде ощетен целенасочено, просто такива са възможностите. Моят приоритет и на моя кабинет е да помогнем на спортистите да получат премиите и медалите, които спечелиха. Докато не направим тази стъпка…Би трябвало в рамките на нашия мандат да наградим спортистите”, завърши министърът./БЛИЦ