Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Временният министър на спорта Петър Стойчев даде дълго интервю по повод критиките срещу него в последния месец и половина. Част от ръководителите на спорта у нас нападнаха Стойчев по различни причини, като една от тях е шефката на художествената гимнастика Илиана Раева. Стойчев изплю камъчето за основата на скандала, което не е тайна за обществеността – борбата за басейн “Спартак”. Вестник “ШОУ” първи написа за скандала около търга за басейна още преди бившият плувец да стане министър.

“Нека да поздравим тези момичета от този спорт (б.р. има предвид гимнастичките, които се представиха добре на Световната купа в Пезаро). Няма какво да делим с Илиана Раева, от ден първи, откакто съм министър, търпя критики, така че свикнах с това нещо, не искам да влизам повече в тази игра. Харесвам този спорт, всички българи го харесват, всички са на мнение, че това са прекрасни момичета. Това, че имаме някакво разногласие с ръководството…Не мога да нарека 70 хиляди лева едни 70 хиляди лева, защото на 25 федерации, бюджетът за цялата година е по-малко от 70 хиляди лева. Така че нека не влизаме в детайли. Договорът е подписан, осигурени са средства, до световното първенство има много време. Европейското е след по-малко от месец. Няма напрежение в ситуацията, цели се да се създаде изкуствено напрежение целенасочено към мен. Явно има някаква предистория към мен”, заяви Петър Стойчев в БиТиВи.

На въпрос, каква е предисторията и защо и Нешка Робева го критикува, министърът отговори: “Ами, то е логично Нешка Робева да подкрепи Илиана. Става въпрос за пари, не е ли ясно за всички. И тези 70 хиляди, и предишни мои интереси и интереси на Илиана към басейн “Спартак”. Има и други хора, които са заинтересовани да има напрежение между нас. Нещата винаги са клатени от интереси в държавата. Не съм направил нищо нередно да се извинявам. Нито някой съм обидил публично. Имах мерак цял живот да скоча с парашут и да стана парашутист, но не можах събрах смелост. Това ме охарактеризираха по медиите. Не чувствам вина, за да се извинявам, винаги съм работел със сърце, честно и откровено. Много хора са минали в моя кабинет през изминалите месец и половина, на много хора съм помогнал. Но като че ли в България на тези, които помогнеш, остава незабелязано, а на онези, които не задоволиш желанието им, остава чуто.”