Христо Стоичков, председателят на БОК Стефка Костадинова и още няколко спортни легенди посрещнаха щафетата по пренасянето на олимпийския огън пред сградата на БОК, като част от проявите, отбелязващи Международния олимпийски ден. 
 
На шествието присъстваха още Боян Радев, Таня Богомилова и Йордан Йовчев. Над 50 студенти, млади спортисти, ученици от 166-то спортно училище „Васил Левски” и преподаватели пробягаха разстоянието от НСА до централата на БОК на ул. „Ангел Кънчев”, като всеки от тях носеше факела по част от трасето.

Сред ВИП гостите на събитието бе и Стюарт Питърс, зам.-посланик на Великобритания, както и Томас Рушицка, изпълнителен директор на „Порше БГ” ЕООД, официален партньор на БОК, както и Деню Бостанджиев, бранд мениджър Фолксваген България. Голям интерес предизвика и Малкълм Удъл, служител в посолството на Великобритания, който също пробяга разстоянието от НСА до БОК.

 По обяд празникът се пренесе пред НДК, на импровизираното игрище за плажен волейбол. Там председателят на БОК Стефка Костадинова, Христо Сточков и Йордан Йовчев дадоха началото на турнира „M-Tel Beach Masters”.

По-рано през деня в двора на централата на БОК се състоя турнир по мини-голф за журналисти, организиран от БОК и Българската голф асоциация.

Най-прецизни на четирите сета бяха легендата на перото Георги Банов от в. „24 часа” (при мъжете) и Ани Стоилкова от в.”Новинар” (при жените).

Банов спечели и приза за „Най-атрактивен играч” - дълъг уикенд с тест драйв в Катерино Спа, осигурен от „Порше БГ” ЕООД, официален партньор на БОК, а Стоилкова бе наградена с чайник за сервиране на английски чай с логото на олимпийските игри в Лондон догодина.