Единственият четирикратен световен шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд попадна в криминалните хроники. След домашен скандал легендарният боксьор пребил съпругата си Кенди.

"Спряха ни парното през нощта затова заведох децата в банята, където беше най-топло", разказва за екшъна госпожа Холифийлд.

"Върнах се в стаята и се опитах да поговоря с Ивендър. Той ми каза, че съм мислела само за себе си, а сърцата на децата биели по-силно. Добави, че съм проявявала неуважение. Обясняваше ми, че трябва да поставя Господ на първо място в моя живот. Поиска да му покажа чековете, които съм пращала на църквата. Казах му, че няма да ги покажа. Тогава ме удара в лицето и два пъти в тила, а след това и в гърба. Опитах се да стана. Заповяда ми да се върна в леглото. Изправи се, пусна лампата и започна да ме гледа. После заяви, че съжалява и това не е трябвало да се случва", завършва Кенди.

Съдът забрани на Холифийлд да се доближава до съпругата и децата си. Къщата на семейството остава в притежание на жената.

Ивендър Холифийлд се боксира за последно през декември 2008 година, когато малко не му стигна, за да спечели световната титла от Николай Валуев. 47- годишният ветеран има насрочен мач за 24 април в Лас Вегас, но все още не е известно името на неговия съперник. / БЛИЦ