Бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев е под въпрос за олимпийската квалификация по борба, която ще се проведе в петък, събота и неделя в зала "Арена Армеец". Това обяви старши треньорът Симеон Щерев. Асът ни в категория до 74 кг на свободния стил получи контузия в глезена на една от последните тренировки.

До утре треньорският щаб ще прецени дали Терзиев ще може да се бори или ще бъде заменен от Иван Деливерски.

В останалите категории ще разчитаме на Анатолий Гуйдя (60), Михаил Ганев (84), Георги Средков (96) и Божидар Бояджиев (120 кг).

В класическия стил ще бъдем представени от Александър Александров (55), Емилиян Тодоров (66), Илиян Георгиев (74), Христо Маринов (84) и Иван Иванов (120).

Бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев се възстановява от серия травми и треньорският щаб ще може да разчита на него на следващите квалификации, ако в София Илиян Георгиев не спечели квота, обяви старши треньорът Братан Ценов.

При жените на тепиха ще излязат Елица Янкова (48) и Тайбе Юсеин (63). Финалистите във всяка категория ще получат визи за Лондон 2012. Входът за турнира ще е свободен, като пропуски зрителите може да си вземат от касите на НДК и "Арена Армеец".

На турнира ще стартират на 360 състезатели и в трите стила от 40 страни. Във всеки един от стиловете пристигат по над 30 призьори от световни, европейски първенства и олимпийски игри.