Световният шампион по бокс във версия WBC Виталий Кличко отказа нов бой на Манучел Чар. Както е известно, тази нощ германецът загуби с технически нокаут срещата за колана.

"И аз бих искал да го бях нокаутирал, но го победих с технически нокаут. Бил съм в неговото положение, когато лекар прекрати мой двубой и разбирам колко е разочарован, но има правила, които не можем да нарушаваме", коментира Кличко. Той не е съгласен да се правят аналогии между снощния му мач с Чар и този с Ленъкс Люис, когато британецът спечели, след като отвори аркада на Виталий и мачът беше прекратен.

"Тогава аз водех в резултата, докато едва ли някой би допуснал, че Чар е имал такова предимство срещу мен. Нека да приеме загубата и да продължи напред. Аз няма да се срещам отново с него. Имаше шанс да спечели пояса, но го пропиля. Представете си какво би станало, ако приемах всяко такова предизвикателство. Давате си сметка колко много боксьори мечтаят да излязат на ринга срещу мен. Те също заслужават своя шанс, какъвто Чар имаше, но не се възползва", добавя украинецът.