Владимир Кличко е готов да се бие с шампиона по бокс в полутежка категория Марко Хук, който е немски боксьор с босненски произход. Това потвърди мениджърът на украинеца Бернд Бьонте.

“По всяко време е възможно да се случи. Марко сам каза, че би искал да се боксира. Няма проблем, той е смел боксьор, който впечатлява хората”, сподели Бьонте.

“Често съм казвал, че се радвам на всеки съперник. Готов съм”, лаконичен бе прд “Билд” 36-годишният Кличко, който е актуален световен шампион в тежка категория във версиите WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация).

Роденият в сръбския град Сеница Марко Хук, чието рожденно име е Мамуер Хукич, в момента е на почивка в Турция, но също изрази готовност за мач с Клично. “Страхотно. За Кличко аз ще съм истинско предизвикателство. Мога да се боксирам с Владимир навсякъде, дори на луната. Такъв мач може да напълни Олимпийския стадион в Берлин”, заяви 27-годишният Хук.

Преди евентуален мач между двамата Владимир Клично ще защитава титлата си на 10 ноември срещу поляка Мариуш Вах.