Българският боксьор Кубрат Пулев успешно защити Интерконтиненталната си титла на Международната боксова федерация (IBF), след като победи британеца Майкъл Спрот с технически нокаут в 10-ия рунд. Срещата бе част от международната гала-вечер на професионалния бокс в германския град Офенбург.

Както е известно, българинът трябваше да се бие срещу американеца Морис Харис, а след това с украинеца Тарас Биденко. Двамата обаче отпаднаха заради контузии. Така съперник на Кобрата бе ветеранът Майкъл Спрот.

Мачът започна зле за българина, който получи аркада още в първия рунд след непозволен удар на 36-годишния британец, който удари Пулев с глава. Постепенно обаче Кобрата взе инициативата и започна да налага своя съперник с прави крошета. Лека полека претендента за титлата започна да се зашеметява от ударите на Кобрата и да ползва помощта на въжетата, за да се задържи прав на ринга. След гонга за края на деветия рунд по всичко личеше, че всички точки на съдиите до този момент ще отидат в полза на българина. В крайна сметка 10-ия рунд въобще не започна, след като Спрот отказа да се върне на ринга. Така Кобрата спечели мача с технически нокаут, за да защити титлата си, която спечели за първи път през октомври миналата година, когато срази американеца Травис Уокър.

Кубрат Пулев все още е непобеден на професионалния ринг, като досега има 15 победи, 7 от които с нокаут. Загубилият Майкъл Спрот пък е с 54 мача в кариерата си и 36 успеха в тях.

112_2.jpg
112_1.jpg