Кубрат Пулев е по-лек с около 5 кг от съперника си Александър Димитренко, с който тази вечер на боксова гала в Ерфурт ще излязат в битка за европейската титла в тежка категория.

След преминаването на кантара днес се оказа, че Кобрата тежи 111,4 кг, докато Димитренко, който се бие за Германия, е 116,8 кг.

Тази вечер се очертава от изключително голямо значение за българския професионален бокс. След като в края на 2011 година все още непобеденият Кубрат Пулев се превърна в първият роден професионалист, спечелил шампионски пояс на една от най-големите федерации в света, днес пред Кобрата се открива ново предизвикателство - вакантната европейска титла в тежка категория.

На 22 октомври 2011-а Кобрата надделя по точки над американеца Травис Уолкър и завоюва междуконтиненталния пояс на Международната боксова федерация, а три месеца по-късно осъществи и първа успешна защита на титлата, отказвайки британския ветеран Майкъл Спрот след девет рунда бокс. Девет рунда, които с изключение на колебливото начало, протекоха под доминацията на бившия европейски шампион за аматьори.

И въпреки, че Пулев вече има записани успехи над сериозни имена от калибъра на Гбенга Олукун, "Бедфордската мечка" Мат Скелтън, Доминик Гуин, Травис Уолкър и Майкъл Спрот, всички са единодушни - днес софиянецът е изправен пред най-сериозния си тест на профи ринга. Сблъсъкът му с Димитренко ще бъде излъчван пряко в ефира на "Нова Спорт", като се очаква да започне в 22:30 часа българско време.