Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че не е лесно да бъде нокаутиран. Той направи този коментар по повод заканите на Майкъл Спрот и Травис Уокър да го победят по този начин в последните му два мача. Както е известно, Кобрата спечели срещите, които му донесоха Интерконтиненталната титла на Международната боксова федерация (IBF) и защитата й.

“Спрот и Уокър казаха, че ще ме нокаутират, но се видя, че това не е толкова лесно. Боксът е тежък спорт, с много тежки удари. Сега аматьорският бокс ми се струва като игричка”, заяви Пулев в студиото на “Спортна треска”.

”В България нямаме пари за професионалния бокс, единственият ни шанс е да отидем навън. Аз преминах в него, защото при онова положението в националния отбор и федерацията беше невъзможно да остана. По това време боксувах на едно място, а немците ме чакаха 3-4 години. Сега нещата тук са по-добри с новите треньори Михаил Таков и Палми Ранчев”, обясни Кобрата.

Той уточни, че играе много мачове (15 за по-малко от 2 години), защото е започнал по-късно в сравнение с другите състезатели.

”Постоянно ме питат за братята Кличко, но е рано да говоря за тях. В края на март може би ще се бия с Александър Димитренко за европейската титла. Той е бивш шампион, 2.01 метра висок, с 33 победи от 33 мача. Може да загубя срещу него и затова не мисля за Кличко”, добави родният състезател.

Кубрат заяви, че ако брат му Тервел вземе квота за Олимпиадата в Лондон, ще отиде да го гледа. “На Олимпиадата са много задкулисните игри и интереси. Не винаги най-добрият побеждава. Във всеки един спорт особено в бокса има много кофти номера и трябва да намериш мястото си, за да вървиш нагоре. Затова избрах професионалната кариера”, завърши Пулев.