Александър Костадинов ще се бори на олимпийските игри в Лондон. Това стана факт, след като българският борец стигна финал в кат. до 55 кг в класическия стил на квалификацията в “Арена Армеец”.
 
Костадинов спечели с 2:0 (1:0, 2:0) схватката си с Яни Юка Хаапамяки от Финландия. Най-тежката схватка за българина беше на четвъртфиналите, когато загуби първата част срещу световния шампион и олимпийски бронзов медалист Роман Амоян. Костадинов спечеливтората част със 7:0, а след това пренесе арменеца от партер за 2:0 точки в третата част.
 
Загуба на полуфиналите допусна Илиян Георгиев. Носителят на пояса "Никола Петров" в кат. до 74 кг загуби схватката за олимпийска виза с 0:2 (0:1, 0:3) срещу датчанина Марк Мадсен и ще получи втори шанс на квалификациите в Китай. По-рано през деня действащият европейски шампион Христо Маринов отпадна на 1/4 финал в категория до 84 кг, а Емилиян Тодоров загуби в същата фаза срещу Едгарас Венцкайтис с 1:2 (1:0, 0:1, 0:2).
 
Състезателят в категория до 66 кг беше изтеглен на репешажи от литовския си съперник и ще се бори за 3-5 място по-късно днес. В категория до 120 килограма, която е последна в свободната борба, Божидар Бояджиев загуби с 0:2 (0:1, 1:2) срещу украинеца Олександър Коцянивский.