София приема световната купа по художествена гимнастика от 14 до 16 август в зала "Арена Армеец". Организаторите начело с председателя на федерацията Илиана Раева са подготвили уникално шоу за зрителите, които ще могат да влизат в залата при СВОБОДЕН ВХОД. Родните грации в индивидуалното и ансамбъла ще участват с досегашните си трика. Федерацията вече готви нови, доста по-красиви за световното, което е през септември в Щутгарт.

"Новите трика ще бъдат много красиви, оригинални и нестандартни. Ще бъдат съобразени с музиката и стила на момичетата. Ще получат 4 комплекта за индивидуалното и 2 за ансамбъла за Световното първенство. Мисля, че ще бъдат голяма изненада и ще бъдат конкурент на световните тенденции", заяви Илиана Раева на днешната си пресконференция.

"Триката са между 1000 и 2000 лева на състезател, а понякога стигат и до 2500 лева според това как е изработена. Тези средства са подсигурени от министерството на спорта, на които благодаря", допълни шефката на родната гимнастика./БЛИЦ