Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Поетът-треньор Палми Ранчев сподели мнението си за бъдещето на българския бокс, като обърна специално внимание на най-добрия ни състезател на ринга в момента - Кубрат Пулев.

"Кубрат е в друга орбита. Там се намират малцина. През целия си живот се занимавам с бокс и никога не съм предполагал, че ще имаме европейски шампион за професионалисти. Той е постигнал нещо невероятно до момента. Евентуалният двубой с братя Кличко е плод на рекламна кампания. Немският клуб, за който се състезава непрекъснато вдига шум около него. Кличко нямат интерес да играят с Кубрат Пулев, защото могат да загубят", заяви пред btv Палми Ранчев.

Треньорът по бокс говори за предстоящия двубой на Кубрат Пулев с Тайсън Фюри.

"Този ирландски циганин Фюри, Кубрат ще го размаже. Той е интересен боксьор, но Кубрат планомерно гони победата, боксира се по немска дисциплина и е прекалено подреден. Много пъти съм казвал, че Кубрат трябва да вкара нови технически елементи", каза още Ранчев.

"В нашия спорт винаги има надежди. Трябва да настъпят кардинални промени, ако искаме на следващата Олимпиада да чуем българския химн. В нашия спорт положението е трагично, защото не съществува треньорската професия. Няма заплата. Трябва в шест вида спорт да има професионални треньори и професионални състезатели", добави Ранчев.