Уникалното за България шоу с големите звезди на кеча е утре в 16,00 часа в зала “Универсиада”. БЛИЦ ви представи две от звездите, които ще мерят сили на ринга - Ейприл Хънтър и Рене Дюпре. В деня преди мача ви предлагаме историята на световноизвестния Роб ван Дам. 

Идването му в България може да бъде определено като сензация, защото в последните години се отдръпна от спорта. Родните фенове ще имат честта да наблюдават един от най-големите шампиони в историята на този спорт.

Истинското му име е Александър Сатковски и е роден през 1970 година. Пътят си като професионален кечист започва от публиката. Докато гледа мач е избран да направи нещо лудо на ринга. Дават му 100 долара, за да целуне крака си, прави го и е харесан от организаторите. На едва 20 години дебютира, след като печели първия си мач.

Следва история като от приказките, победа след победа, титла след титла. В световната кеч федерация става два пъти шампион и е най-дълго запазилият титлата си телевизионен шампион.

Роб и неговият приятел Сабу, който също идва у нас, едва се спасиха от оставане във федерацията по кеч, след като бяха спипани с наркотици преди две години. Освен че карали с превишена скорост и притежавали марихуана и други забранени медикаменти, се държали доста грубо с полицаите и опитали да се саморазправят с тях.

Легендата на този спорт Ван Дам обаче все по-рядко се появява на участия, защото прекарва повече време със съпругата си Соня, която е болна от рак на дебелото черво и гради кариера в Холивуд.

Освен, че се снима в няколко филма, в момента подготвя собствено риалити шоу, което ще върви по RVD TV. В него планира да показва живота си като професионален кечист. Ще му гостуват и други големи имена от ринга. Вече има радио станция с неговото име - RVD, което стартира на 8 октомври 2008 година. Първият му гост е съпругата му Соня Ван Дам, а сега предаването върви два пъти в седмицата.

Интересен е моментът с прякора му. Той съкращава името си на RVD (Rob Van Dam). Със същите инициали се подвизава и Робърт ван Дам, който е гей порно актьор. Двамата са бъркани често заради приликата в имената и кечистът споделя, че не е особено доволен от този факт./БЛИЦ

ВИЗИТКА
Име Александър Сатковски
Прякори Роби Ви, Роб ван Дам, RVD
Роден 18 декември 1970 г. в Батъл Крийк
Ръст 183 см
Тегло 108 кг

УСПЕХИ
Световен шампион (2 пъти)
Шампион в “Разбиване” (2 пъти)
Носител на междуконтиненталната титла
Телевизионен шампион
Отборен световен шампион (2 пъти със Сабу)
Национален шампион
Световен шампион в тежка категория
Шампион на Европа

НАГРАДИ
Най-добър кечист (2002)
Завръщане на годината (2001)
Най-популярен кечист (2001 и 2002)