Легендарният Рони Колман пристигна вчера в България. Той присъства на откриването на Националния център по културизъм в Дианабад заедно с премиера Бойко Борисов. Компания им прави вътрешният министър Цветан Цветанов и босът на Българска федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски, по чиято покана 8-кратният Мисър Олимпия е в София. Гайди и облечени в народни носии красиви момичета приветстваха делегацията на входа с пита и мед.

Колман бе изненадан с плакет на МВР от Цветанов в качеството си не само на световна звезда по културизъм, но и като полицай в Тексас.

„Благодаря на Българска федерация по културизъм и фитнес. Никога не са ме посрещали толкова сърдечно. Очаквам състезанието утре с нетърпение, за да видя още от българските шампиони, с които като Митко Димитров трябва да се гордеете”, каза Рони Колман, подкрепян от съпругата си и негов мениджър Кристин.

След това Бойко Борисов обяви: „Огромна е възможността в следващите години българин да влезе в Топ 3 на световния културизъм. Имахме интересен ден – с Колман бяхме на първия ход на Мача за световната титла по шах. Така всички тези мускули отидоха при най-добрите шахматисти”.

Рони Колман специално позира бицепс до бицепс с Димитър Димитров, като в ролята на фотограф се превърна и половинката на българина Биляна Йотовска – носителка и на приза „Мис Дупе”, която е в напреднала бременност./БЛИЦ