Мария Гроздева направи поредните си разкрития за президента на федерацията по спортна стрелба Камен Шишманов, обвинявайки го, че е контрабандист. Двукратната олимпийска шампионка разкри, че той е опитал да вкара нелегално в България оръжие от Сърбия. Гроздева заплаши Шишманов с думите, че времето му изтича. Както е известно, президентът на родната федерация сензационно изхвърли клуба й "Левски Софарма".

Гроздева за пореден път призова Шишманов да си подаде оставката, за да се успокои обстановката преди Олимпиадата в Лондон, за която тя извоюва квота.

"Как може да твърди, че нямало скандал, пълни глупости. Да не би случайно аз да си го измислям, за да се появявам по телевизията", коментира афектираната Гроздева в предаването на Росен Петров по btv, след като директно в ефир се включи Шишманов, който заяви, че няма скандал и всичко е наред.

"Това е един филм, който се върти по всички медии. Аз с ръка на сърцето казвам, че не съм обиждал Мария. Тя била в стрелбата от 30 и няколко години, аз пък съм от 40. Познавам я от дете. Спекулация е, че съм изключил нейния клуб... това е клуб на "Софарма". Не деля състезателите. Няма скандал, всичко е наред", обясни президентът на федерацията Камен Шишманов.

"Как не го е срам, лицемерник! Искате ли да ви разкрия за една тяхна контрабанда, да видите какви неща вършат. Опитаха да вкарат по нелегален начин оръжие от Сърбия. Заради техните действие стрелците ни бяха задържани 8 часа на сръбската граница. Има закон, в който пише, че когато преминаваш трябва да се плати позволението, което е около 500-600 евро за всяко от оръжията. Какво са виновни стрелците, че да ги държат толкова часове. С такива жалки неща се занимава нашата федерация. Той е лицемерен човек. Съжалявам Камене, но твоето време изтича! Опасно е, да, но той много добре го знае това нещо", заяви Мария Гроздева.

Двукратната олимпийска шампионка разкри за доста странен ход на Камен Шишманов. Президентът назначил за треньор на състезателите с квоти за Олимпиадата в Лондон специалист по стрелба с лък.

"Това с клуба на Мария е пълна идиотщина. Един нарцис съсипва, вместо да работи за спорта. Има състезателки с квоти и това напрежение със сигурност ще им се отрази", отсече другата голяма звезда в стрелбата ни Таню Киряков, който също беше включен директно в ефир.