Министърът на спорта Свилен Нейков е категоричен, че Мария Гроздева ще получи пари за олимпийска подготовка. Както е известно, в последните няколко дни се разрази огромен скандал. Федерацията по стрелба изхвърли клуба на Гроздева. Министерството продължава да прави проверки и разследва финансови злоупотреби във федерацията. Ако се окаже, че има такива, министерството ще спре финансирането на стрелбата. От това обаче ще пострадат всички състезатели, които имат или ще вземат квоти за Олимпиадата.

“Състезателите, които водят олимпийска подготовка, ще бъдат финансирани. Мария Гроздева си е заслужила абсолютно всичко, ще си получи подготовката и парите без да има компромиси”, заяви министър Нейков.

“Нека във федерацията оправят задълженията си и да покажат разходите”, допълни Нейков.

Министърът коментира и информацията, че българската федерация е поискала от Азербайджан още 400 хиляди евро за наши щангисти, които вече се състезават под флага на бившата съветска република: “Все още нямам информация за Валентин Христов и Боянка Христова дали са искани наистина още 400 хиляди евро. Това го научихме го от медиите. За момента се водят нормални преговори с БОК и Азербайджан.”/БЛИЦ