Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън прогнозира, че Владимир Кличко ще победи с лекота Дейвид Хей. Дългоочакваният сблъсък е тази нощ в Хамбург. Зрелището ще бъде предавано пряко у нас от 23:30 часа по Филм+ за абонатите на "Булсатком".

"Огромна е разликата в класите между двамата. Украинецът е много по-силен. Мисля, че Кличко ще победи с нокаут до края на втория рунд", смята Тайсън.

"Не че не харесвам Хей. Дори ми е много симпатичен. Пък и е свестен човек. Но обективната истина е, че той няма никакъв шанс срещу Кличко", добави легендарният боксьор.

Кличко и Хей ще се бият на стадиона на футболния клуб Хамбургер. Мачът ще е в 12 рунда.

Владимир има защо да е пределно амбициран. Британецът Дейвид Хей е единственият, който стои на пътя на двамата братя украинци да съберат титлите във всички версии при свръхтежките в бокса. Виталий и Владимир Кличко преследват тази мечта от 1996 г. Това е най-очакваната битка в свръхтежка категория, откакто Ленъкс Люис победи Майк Тайсън на 8 юни 2002 г. в Мемфис.

57 000 зрители ще гледат на живо тази вечер зрелищния бой на стадион "Имтех Арена" - домът на футболен клуб Хамбургер.

35-годишният Кличко (55 победи - 49 с нокаут, 3 загуби) е носител на титлите в Световната боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF).

На 30 години Хей (25 победи - 23 с нокаут, 1 загуба) държи пояса в Световната боксова асоциация (WBA). Така дългоочакваният мач ще обедини четири от петте най-важни титли при гигантите.

3_3.JPG