Олимпийската шампионка в слалома Микаела Шифрин с безумен финален спринт спечели петата си поредна победа в Световната купа в алпийските дисциплини.
 
Тя триумфира в нощния слалом във Флахау (Австрия), след като изоставаше в първия манш и се превърна и в първата жена, която печели и петте първи старта от сезона, като по този начин остави в историята досегашното постижение на швейцарската легенда Врени Шнайдер през 1989 година.
 
Шифрин даде и най-бързото време във втория манш, като победи австрийката с 0.94 и завърши с общо време 1:50,86 минути. Шилд остана с 1:51,80, а трета се нареди шведката Фрида Хансдотер, на 1:43 след Шифрин.
 
"Моето движение, моето усещане за пистата, ритъмът ми на каране бяха много по-добри през втория манш, отколкото през първия. В момента най-голямата промяна, която направих, беше настройката ми към самата писта. В началото бях по-нервна, еластичността ми дори не беше това, което мога да дам”, заяви Шифрин.
 
Начело в генералното класиране е Шифрин с 1381 точки, пред Уенди Холденер с 560 и Петра Влъхова (Словакия), която не завърши първия манш тук, с 554 т.