Министърът на спорта Свилен Нейков подкрепи федерацията по щанги след скандала през седмицата. Както е известно, националният ни отбор беше изхвърлен от световното първенство във Франция заради гаф с документи, изискани от международната федерация за допинг контрол. Министърът изненадващо обяви, че сегашните шефове нямат кой знае каква вина и трябва да останат на постовете си. След скандала президентът Неделчо Колев побърза да обяви, че си подава оставката, но е сигурно, че ще остане на поста си, имайки подкрепата и на Свилен Нейков.

“Това е едно наследство, което получихме във времето. Убедително заставам зад новата федерация, техните средства са чисти, финансирането им е в правилна посока. Водят целенасочена подготовка. Вече имаме резултати. Много ми е интересно как двамата българи, които вече се състезават за Азербайджан на Световното, получиха това право, а нашите бяха спрени. Как съвсем случайно ние сме спрени. Валентин Христов и Боянка Костова вдигаха за България в началото на годината, когато е трябвало да бъдат подадени въпросните документи. Излиза, че и техните адреси не са отишли към Международната федерация, а сега получиха право да се състезават за сметка на нашия национален тим”, заяви Свилен Нейков.

“Неделчо Колев като председател на федерацията много добре си върши работата, но трябва да си подреди къщичката. Да, утре ще се видим с него, но той работи правилно. Имаме шансове да спечелим квоти за Олимпиадата на Европейското догодина. Мога да ви кажа, че не е изхарчена една стотинка по грешен път, защото чета и такива неща. Средствата от Министерството отиват за подготовка на клубовете и националният отбор. Това, че не се знае къде е отишъл единият милион, който трябваше да върне старата федерация, не е вярно. Министерството на спорта вече е завело иск срещу Антон Коджабашев”, завърши спортният министър./БЛИЦ