Първата жертва на поредния гаф в родните щанги се очаква да бъде Севдалин Маринов. Той отговаря за международната дейност на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ), пише “Труд”.
 
“Аз поемам цялата отговорност и ще подам оставка”, заяви емоционално президентът на БФВТ Неделчо Колев часове след като разбра за проваленото участие на нашите на световното в Париж. Ден по-късно той се върна у нас и вече коментира по-спокойно ситуацията.
“Моята оставка няма да помогне на щангите ни точно в този момент, ще опитаме да подобрим работата във федерацията. Затова ще се разделим със Севдалин, защото той не оправда очакванията,” обяви Колев на българска територия
 
Маринов е олимпийски шампион от Сеул88, а през 1991-а емигрира в Австралия. Там живя дълго време, но се завърна у нас и влезе в ръководството на БФВТ при легитимирането й през май. Впоследствие обаче той обявил на президента, че може да върши работата си и извън офиса на федерацията.
 
В понеделник Колев ще се яви пред спортния министър Свилен Нейков. На него шефът на щангите трябва да обясни защо отборът ни бе спрян от световното. А причината е липсата на списък в Международната федерация по вдигане на тежести (МФВТ) с имената на състезателите и местонахождението им при проверка за допинг./БЛИЦ