ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

На изключително любопитен случай станаха свидетели зрителите на състезанията по лека атлетика на европейските игри в Краков (Полша). Те видяха как мощната гюлетласкачка Жолиен Малига Бумкво от Белгия участва в бягането на 100 метра с препяствия по време на отборната надпревара в първа група.

29-годишната Бумкво събра симпатиите на всички зрители, въпреки че финишира за 31,81 секунди. Победителката в серията стана испанката Тереса Ерандонеа с 13,22 секунди. Трябва да се отбележи, че белгийката, която е национален рекордьор в тласкането на гюле, се съгласи да участва в дисциплината в името на родината си.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Предния ден тя бе седма на гюле с 16,58 м. Но когато се оказа, че титулярката на 100 метра с препятствия Ан Загре не може да участва заради контузия, а също и Ханна Клаес на 400 с препятствия, Жолиен склони да я замени, защото на белгийския отбор бяха нужни точки, за да не изпадне в по-долна група.

Снажната гюлетласкачка, бягаща във втори коридор, много внимателно стартира – най-бавно от всички (с 0,230 време за реакция), като предпазливо прескачаше всяко от 10-те препятствия възможно най-сигурно, за да не се контузи. А накрая дори завърши със спринт.

19 секунди след като Ерандонеа пресече финалната линия, белгийката стигна до финала, под аплодисментите на малката публика на стадион „Силезия“. Тя прие с усмивка поздравленията на своите съпернички за един ден, но изпълнила задачата – да спечели 2 точки за Белгия.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!