Полицията в Лос Анджелис изследва нож, който е бил намерен заровен преди известно време в имот на бившата звезда на американския футбол О Джей Симпсън.

Симпсън беше съден през 1995 г. за двойното убийство на бившата си съпруга Никол Браун и нейното гадже Роналд Голдман. Преследването на бившия футболист от полицията и след това самото дело бяха предавани директно по телевизията.

Браун и Голдман бяха наръгани до смърт, но оръжието на убийството не беше намерено. Днес полицията в Лос Анджелис обяви, че работник е предостанил нож, намерен на строителен обект. Според информация на сайта TMZ хладното оръжие е открито при събарянето на дома на О Джей Смипсън в Рокингал през 1998 г.

Ножът ще бъде изследван за отпечатъци, коса, наличие на ДНК и други биологични доказателства. Дори при положителен резултат Симпсън няма да бъде съден отново убийството, тъй като според законодателството на САЩ вече е бил подвеждан под отговорност за същото престъпление.

Бившият спортист и актьор в момента е в затвор в Невада, където излежава присъда за други престъпления, включително въоръжен грабеж и отвличане. Той беше арестуван през 2007 г.