Милена Тодорова завърши на 15-ото място в преследването на 10 километра в Йостерсунд (Швеция), след като вчера записа рекордното си класиране в старт за Световната купа по биатлон - осма позиция в спринта на 7,5 километра.

Състезателката от Троян имаше малшанс днес в последната стрелба, когато влезе седма на огневия рубеж, но големите пориви на вятъра ѝ костваха два пропуска. Така тя се смъкна до 15-ата позиция, на която и завърши. Преди това, Милена допусна три грешки в първата стрелба, след което направи две поредни перфектни, но и това не ѝ бе достатъчно за ново влизане в Топ 10. В края на надпреварата тя завърши на 2:41.2 минути зад победителката Марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия).

Нейната съотборничка Тирил Екхоф завъртя същия брой наказателни обиколки и остана втора, а третото място е за Анна Сола от Беларус с пет пропуска в стрелбата.

Събраните точки от изминалите състезания класират Милена Тодорова като втората най-добре представилата се биатлонистка в Йостерсунд (извън Топ 25 от генералното класиране) и тя ще вземе участие в последния масов старт на сезона.

По-късно през деня ще се проведе и преследването на 12,5 км при мъжете, където за България ще стартират Владимир Илиев и Антон Синапов.