Републиканският шампион по бокс Евгени Борисов е арестуван в Бобов дол след меле в петък, съобщиха от полицията. 23-годишният национал в категория до 69 кг. е бил с двамата си братя и техен помагач. Те нахлули в апартамента на Иван Идакиев (24), който наскоро си дошъл от Германия и опитали да го набият.

Бдителни съседи веднага се обадили в полицията, а ченгетата прибрали и петимата участници в мелето за 24 часа. Разправията най-вероятно станала заради неодобрението на Идакиев към връзката на негова племеница с единия от нападателите. Срещу всички участници в мелето, включително и Идакиев, е образувано досъдебно производство по чл.325 от НК - за едро хулиганство.

Борисов е бронзов медалист от европейското първенство през 2007 г. Той отпадна от сметките на треньора на националния отбор Михаил Таков заради прояви извън ринга. Като възпитателна мярка Таков няма да вика поне до Нова година на подготовка Евгени. Той се замеси и в още един скандал през годината. През март Борисов се сби в дискотека в родния Бобов дол и счупи дясната си ръка. Контузията попречи на Борисов да участва на олимпийската квалификация за Лондон 2012. Същата мярка Таков ще приложи и към друг национал - Младен Манев - Нинджата.