С 60-километров критериум за Купа "Димитър Колев" днес от 17:30 часа ще започне колоездачното състезание Гран при "Добрич", съобщиха от пресцентъра на надпреварата за БЛИЦ.

По време на техническата конференция главният съдия Любомир Венков отбеляза, че първият старт включва 12 обиколки от по 5 км, всяка втора ще бъде спринтова. Изтеглен беше жребият за номерата на съставите, като домакините ще бъдат с №7. В групата са включени Стоян Гочев и Йордан Стелиянов от мъжкия тим, както и юношите старша възраст Радостин Недялков, Стефан Бонев и Николай Янков.

"Общо 12 съдии са ангажирани за състезанието. На техническата конференция се отбелязаха основните точки за провеждането на Гран При "Добрич". Имаме два старта от календара на ЮСИ - в петък и в неделя, които носят точки за международната ранглиста, както и още два старта, които са регионални състезания - в първия ден и в събота. Всички отбори, които са подали заявка са пристигнали", заяви Любомир Венков.

На техническата конференция присъства и националният селекционер на мъжкия тим Красимир Коев, който на място ще следи изявите на най-добрите българи.

"Моите наблюдения са, че домакините са подготвени за международните стартове, в които ще участват десетки елитни колоездачи от 17 клуба от 10 държави. Зрителите ще имат възможност да станат свидетели на много силно състезание каквото няма в България. В Добрич ще наблюдавам изявите на българските колоездачи, най-вече на включените в разширения състав на националния отбор за Олимпиадата Мартин Грашев и Спас Гюров. Ивайло Габровски и Данаил Петров не пристигнаха, тъй като им предстоят стартове съответно в Азербайджан и Испания", каза Красимир Коев.