Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков коментира вчерашното изненадващо решение на родната федерация по борба, която шокира всички с освобождаването на треньор №1 на България за 2011 година Симеон Щерев.

"Това си беше заседание на федерацията. Имахме представител на него. След като дойде време за избора на треньори, ще присъстваме, тряба да видим кандидатурите. Ще има обсъждания. Не знам Симеон Щерев да е уволнен. Както е уволнен, така ще бъде назначен! Ръководството поставя изисквания, които треньорите трябва да спазват. Аз мнението си за Симеон Щерев не го променям. Той е доказан специалист, който много уважавам. Разчитам да остане в България. Доказал е във времето, че е треньор от класа", заяви Свилен Нейков.

Спортният министър получи от ИААФ медал за заслуги в развитието на леката атлетика и за помощта при организирането и провеждането на Световното по полумаратон в Каварна. Медалът е скрепен със сертификата на Международната федерация по лека атлетика във връзка с нейната 100-годишнина. Отличията бяха връчени на министър Нейков от председателя на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

"Радвам се, че като домакин на такъм голям спортен форум България е наградена и оценена, което означава, че доверието в нас става все по-голямо и в бъдеще ще имаме възможности за още по-голямо популяризиране на спорта. Организацията и домакинството на самото световно първенство ни извежда на едно по-високо място в световния елит. Надявам се, че и в бъдеще ще продължаваме да подкрепяме нашите федерации", каза Свилен Нейков.