Скандалите след поредния случай на допинг в българските щанги продължават. Бившият шеф на федерацията Антон Коджабашев първи ексклузивно пред БЛИЦ нападна сегашното ръководство за резила. Днес се защити и Марио Маринов - собственик на фирмата доставчик на хранителни добавки, която бе обвинена от федерацията за наличието на забранено вещество в пробите на родните щангисти. Заедно с него в студиото на Нова телевизия беше и легендата Николай Пешалов.

"Бях посочен за виновен. Ние сме доставчик цели 4 години, от самото начало на треньорския щаб на Иван Иванов. Навремето той ми се обади, каза ми че иска да работи с мен, защото ми има доверие. 4 години не е имало никакъв проблем. Давали сме продуктите при подготовката за Олимпиадата в Лондон“, защити се Марио Маринов.

"В България разрешаването на пускането на пазара на добавка става чрез заявка пред Българска агенция по храните, иначе не може. В продукта няма абсолютно нищо друго, ние сме бутикова компания, не правим хиляди партиди", добави още бизнесменът.

"Още в събота бе излязъл резултатът, че моята фирма е обвинявана. Той не се разпространява в България, продава се само и единствено на Запад за долари. Думите, че бил евтин и се правят в гараж, са абсолютна лъжа. Партидата е една или максимум две на годината“, допълни Маринов.

Николай Пашалов защити фирмата на Маринов като обясни, че и той работи с нея в хърватския национален отбор, а самият той също е използвал въпросната добавка. "Аз в момента съм треньор на Хърватия. Тук не знам какво се прави. Единственото, което мога да потвърдя – фирмата и медикамента съм ги ползвал. В момента, в който в Бундеслигата се появяваше български състезател, допингконтролът беше засилен. Не съм дошъл да се меся. Познавам ръководството на сегашната федерация, но не мога да кажа какво се е случило. Жал ми е за състезателите“, сподели той.