Изключително амбициозна програма си е поставила за цел новият треньор на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално Ефросина Ангелова. Това разкри президентът на Българската федерация Илиана Раева по време на днешното контролно в зала „Раковски”.

"Ефросина пристига в понеделник, тогава ще бъде и първият й работен ден. Ще започне работа с Людмил Коцев като хореограф. Тя вече работи и ми изпрати един примерен тренировъчен план, който си е доста тежичък - от 8:00 часа сутринта до 9:00 часа вечерта. Като дойде, ще го коментираме. Ефросина видя всички национални състезателки, ориентирала се е в обстановката. Иска централизирана подготовка, посочила ми е гимнастичките, които желае да дойдат тук", заяви Раева.

"Всичко това аз ще представя утре на Управителния съвет, ще обсъдим нещата. Надявам се на подкрепа и разбиране от Управителния съвет. Нямам търпение да се започне работа, защото наистина имаме добри момичета. Надявам се, това, което тя иска като стил на работа бързо да влезе в действие и да се осъществи най-вече", заяви още президентът на БФХГ.

София е домакин отново на кръг от Световната купа по художествена гимнастика от 2 до 5 май в "Арена Армеец". "Направихме организационен комитет по отношение на Световната купа в София, работим усилено и много сериозно по рекламата, графиците, търсена на спонсори, програмата, украсата на залата. Надявам се да направим една световна силна купа. Ще съвпадне с Великденските празници, надявам се едно хубаво празненство, да напълним залата и да има много зрители. И се надявам най-вече на силна игра от състезателките", коментира Раева.