Ново дело срещу президента на българската федерация Антон Коджабашев ще тръгне в Стара Загора. Шефът на местния клуб Аполон - Младен Златев, информира, че ще се обърне към юристи, тъй като от федерацията отказват да превеждат парите на клуба.

"Говорих с Коджабашев, който ми каза, че няма да ми даде парите. Мотивите му са, че едва ли не ние сме негови врагове, защото участвахме в турнира на втората федерация в Сопот. Аз не обичам това деление на клубовете по централи. А и тези пари са изкарани от състезателите ми, които имат класирания. Ние си плащаме членския внос, участвахме и в първия кръг на държавното първенство. Така че мисля да си търсим правата по съдебен път", заяви пред "7 дни спорт" Златев.

Според него Коджабашев иска клубовете да правят, каквото им се каже: "Това е абсурд. По-скоро федерацията трябва да слуша клубовете, а не обратното. Все едно сме в средновековието, така не се работи в XXI век."

Шефът на старозагорския клуб каза още, че има съмнения и за манипулация в допинг пробата на щангиста Боян Полежанов, който бе наказан за 4 години, след като бе хванат с метандиенон: "Има много странни неща в този случай, но нямаме доказателства. Боян тренираше с националния отбор и малко преди европейското в Минск му бе взета проба, която бе отрицателна. Изведнъж той даде положителна. А и не знам защо всички проби от това европейско бяха правени в Киев (Укр), само на Боян беше в Мюнхен (Гер). Искахме разясняване на случая от международната федерация (IWF), но все още не сме получили нищо." /БЛИЦ