Петима олимпийски шампиони подкрепиха борбата и осъдиха решението на МОК да я предложи за изваждане от Олимпийските игри през 2020 година.

Мария Гроздева, Таня Богомилова, Таню Киряков, Даниел Петров, Петър Лесов и генсекът на БФ Борба Валентин Савов бяха гости на "Пресклуб България", където говориха по наболелия проблем.

“Не съм се съмнявала, че това може да стане. Отначало не повярвах. Според мен МОК вече е усетил грешката си. Целият свят се надигна. МОК трябва да си вземе поука. Убедена съм 100 на 100, че борбата ще остане в олимпийската програма“, сподели Богомилова по въпроса.

“Станала е някаква грешка. Не ми го побира главата. Смятам, че борбата ще бъде в олимпийското семейство. Това е безумица“, добави Гроздева.

Таню Киряков пък съзря конспирация с цел печалба на пари зад предложението на МОК. „Това решение на МОК е продиктувано от финикийски знаци. Писна ми някой да прави пари на гърба на спортистите. Ако ще влизат спортове като бейзбола в Игрите, да си направим направо друг МОК. Бях песимист, но след последните новини вече може да се каже, че съм оптимист“, заяви двукратният олимпийски шампион в стрелбата.

„Останах учуден, когато разбрах, че искат да махнат борбата. Не знам кои болни мозъци са измислили това. Всичко е пародия. Събрахме се да се видим, борбата, че няма да я махнат, няма да я махнат“, шеговито сподели бившият боксьор и олимпийски шампион Даниел Петров.

Колегата му Петър Лесов също изяви мнение, че борбата ще остане в олимпийското движение, казвайки „Това е немислимо“./БЛИЦ