Първата ни група олимпийци потеглиха с лъвчета-талисмани за късмет на игрите в Лондон. По традиция плюшените играчки им бяха връчени от представителите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), генерален спонсор на БОК.

"Пожелаваме ви късмет, за нас вие сте носители на позитивния имидж на страната ни", каза Илона Станева.

С първата група потегли двукратната олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева. На летището тя бе изпратена от цялата си фамилия - децата Магдалена, Валери-младши и Христо, както и от родителите си Здравко и Цветанка. На летището бяха дошли и приятели на шампионката.

Гроздева, за която това ще е 6-та олимпиада, дойде закичена с четирилистни детелини. За Лондон потегли и нейният съпруг и треньор Валери Григоров.

"Тръгвам в приповдигнато настроение - каза Мария. - Олимпиадата е един празник и преди всичко трябва да се забавляваме. Все едно излизаме на сцената и трябва по най-добрия начин да изиграем нашето представление."

С групата потегли и другата ни представителка в стрелбата Антоанета Бонева, както и Явор Христов (стрелба с лък) с треньорите си съответно Христо Маринов и Пламена Миткина.

"Самото участие на олимпиада е нещо велико - каза Явор Христов. - За мен това ще е второ участие на игрите. Чувствам се по-опитен, по- уравновесен, с по-голямо самочувствие. И вярвам, че ще спечеля медал."

Късмет на олимпийците пожела и генсекът на БОК Белчо Горанов. Той напомни, че българското знаме ще бъде издигнато в Олимпийското село на 22 юли, неделя, като на церемонията освен стрелците ще присъстват и гимнастиците, които вече ще са пристигнали в Лондон.