Опозицията в щангите призова своите съмишленици за създаване на нова Българска федерация по вдигане на тежести. Част от опозицията са бившият президент на родните щанги Андон Николов, легендата Иван Абаджиев и Златан Ванев.

Призив на опозицията в щангите

Уважаеми колеги, треньори по вдигане на тежести, състезатели, деятели, шампиони, носили слава на Република България, спортът вдигане тежести е в тежка организационна и морална криза.

Обръщаме се към всички вас за спешна помощ и за съживяване на нашия спорт, без който мнозина от нас нямаше да заемат високи обществени постове, нямаше да получат признание на обществото и уважение от близки и приятели.

Призоваваме всички, на които този спорт е заел място дълбоко в сърцата, да направим поредно усилие и да върнем славата и блясъка на българските щанги. Каним всички спортни клубове по вдигане на тежести за учредяване на ново сдружение (федерация) по вдигане на тежести на 28 декември от 11 часа в хотел "Диана 3" в София. Необходими документи - актуално състояние на клуба и булстат копие.

Инициатори: Спортни клубове по вдигане на тежести./БЛИЦ