22-ма състезатели по тенис на маса от топ 50 на световната ранглиста потвърдиха участие в турнира „ASAREL Bulgaria Open“ в гр. Панагюрище. 32-ма са участниците, които се нареждат в топ 100 на ранглистата. Общо 103-ма са спортистите, които ще се състезават в зала „Арена Асарел“ по време на турнира „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, който ще се играе от 19 до 23 август тази година. Спортното събитие в гр. Панагюрище е първото по рода си, организирано в България от толкова висок ранг и е част от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF). 
 
Тенисисти от 24 страни от различни краища на света се регистрираха за участие, преди изтичането на крайния срок. Най-многобройни са групите на Корея, Япония и Беларус, както и представителите от България. От страната ни участват 20 мъже и 9 жени, като сред тях се открояват имената на Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Петко Габровски, Теодор Александров, Станислав Коджабашев, Анелия Карова, Мария и Красимира Йовкови и др.
 
По възрастови групи състезателите се разпределят по следния начин: 24 момчета и 24 момичета до 21 години, 50 мъже и 43 жени.
 
Сред заявилите участие при жените е петата в света Ишикава Касуми от Япония. В турнира ще видим и още две състезателки от Япония – на девета и десета позиция в световната ранглиста - Фукухара Аи и Мима Ито. Ще участват също и две от топ състезателките на Корея - Янг Хаеун и Жеон Жихе, наредени под номер 14 и 19 в световната ранглиста.
 
При мъжете в турнира по тенис на маса са записани за участие кореецът Ли Сангсу под № 24, неговият сънародник Ким Минсеок – № 33 и Кента Матсудаира от Япония под № 35 в света.
 
Международното състезание по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open“ е с награден фонд от 35 000 долара, като класирането ще е по категориите - мъже, жени, младежи и девойки до 21 години, двойки мъже и двойки жени.