Руският състезател по кънки-бягане Руслан Захаров загина на 23-годишна възраст, след като беше блъснат от камион в Хабароск. Според информацията, нещастният случай е станал на 10 октомври в 6:10 часа сутринта местно време (23:10 часа на 9 ноември българско време). Шофьорът на превозното средство е бил под алкохолно опиянение по време на трагедията.

„Водачът, управлявал транспортно средство „Toyota Dyna“, е блъснал пешеходец, който е ходел по посока на движението, но се е движел по пътното платно въпреки наличието на тротоар“, твърди полицейски източник.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Пострадалият спортист е откаран в болница в тежко състояние и черепно-мозъчна травма. Лекарите не са успели да спасят живота му и той е починал в интензивното отделение без да дойде в съзнание.

„В резултат на трагичен инцидент почина медалистът от младежкия световно първенство, шампионът от юношеската Световна купа по кънки-бягане и многократен победител в първенството на Русия Руслан Захаров. Той беше на 23 години“, обявиха от Руската федерация по кънки-бягане.