Залата по вдигане на тежести в спортен комплекс „Диана” е готова. Съоръжението претърпя основен ремонт и днес беше открито в присъствието на министъра на спорта Свилен Нейков и шефа на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев. В ремонта са вложени 50 хиляди лева. Министерството на спорта е предоставило още 120 хиляди лева за закупуване на съвременно спортно оборудване.

“Това, което поехме като ангажимент, че спортът вдигане на тежести ще има добри условия за подготовка, вече е факт. Сега остава да се класираме за Олимпийските игри, което е дело на самата федерация. Пожелаваме им успех и дано следващия месец да имаме извоювани квоти”, заяви Нейков.

“9 зали са изградени за 2,5 години в района на спортния комплекс в Дианабад. Създадени са много добри условия за тренировки. В бъдеще ще работим по тази система. Ние изграждаме това, което е свързано със строителните дейности и вътрешните комуникации, а спортното министерство ще ни помага с професионалните уреди независимо за какъв вид спорт”, заяви Петър Божилов – изпълнителен директор на НСБ.

Министър Свилен Нейков каза още, че заради тежката зима Антидопинговият център ще бъде открит с един месец закъснение - около 15 май./БЛИЦ

2_20.jpg

3_17.jpg