На 20, 21 и 22 септември в The Mаll на бул. „Цариградско шосе“ №115 З ще се проведе Sofia Open 2013 - Pro tour, организиран от Българската федерация по футбол на маса и Клуб Storm Riders. Международният турнир oт ранг Pro Tour се провежда за пети път в София като тази година участие са заявили играчи от Германия, Австрия и Румъния. Българските състезатели от клубове в цялата страна ще се борят за точки за влизането на страната ни в топ 20 на световната ранглиста.

Официалното откриване на турнира е на 20 септември (петък) от 17 часа на ет. 2 (food court) в The Mall. Ще има демонстрации на майсторска техника, както и открит турнир за всички желаещи "Избери своя партньор" (DYP). Организаторите са предвидили награди и много забавления за участниците.

На турнира могат да участват както членове на БФФМ, така и всички останали състезатели, които все още не притежават лиценз към Федерацията. Ще има всички официални състезателни категории – мъже, жени, младежи и ветерани в категории както по единици, така и по двойки. Финалът е на 22 септември (неделя) в 21:00 часа. Входът е безплатен за всички зрители.